Despre spital

ISTORICCONDUCEREAORGANIGRAMATRANSPARENTACONSILIUL DE ADMINISTRATIEDECLARATII DE AVEREARHIVA DECLARATII AVEREConcursuri

 

Spitalul de urgenţă, pus în serviciul celor mulţi, a funcţionat, în conformitate cu deviza adoptată de Societatea de salvare, inspirată de doctorul Nicolae Minovici:

Totdeauna şi tuturora gata pentru ajutor”.

 

CONDUCERE UNITATE

 

MANAGER INTERIMAR

DR. IONUT NEGOI

 

Contact

 

Telefon:

                (021) 599.23.00

                (021) 599.23.08

Fax:        

                (021) 599.22.57

                (021) 317.01.50 

 

E-Mail:

spital@urgentafloreasca.ro

 

Program audiente Manager:

    Luni intre orele 12-14

 

Program audiente Director Medical:

      Joi intre orele 12-14 

 

Program audiente director ingrijiri 

      Marti intre orele 12-14 

 

LOCATIE 

 

CALEA FLOREASCA NR.8

SECTOR 1, BUCURESTI 

 

Mijloace de transport:

Metroul - Statia Stefan cel Mare

Tramvaiul 1 si Autobuzul 135 

  

Localizare pe harta:

Istoricul Spitalului Clinic de Urgenta

În ziua de 5 mai 1934 a luat fiinţă iniţial chiar în clădirea "Salvării" - ulterior într-o clădire distinctă - Spitalul de urgenţă din Bucureşti, România.

 

"Ideea înfiinţării unui spital de urgenţă, spunea doctorul, Nicolae Minovici în discursul de inaugurare, ne-a preocupat imediat după război...      

... Ne-am decis să înfiinţăm acest serviciu de urgenţă bazaţi pe următoarele constatări făcute pe baza statisticilor întocmite:

Într-adevăr, statisticile anuale ale Societăţii de salvare în timp de 27 de ani  ne arată că din 100 de intoxicaţii, graţie ajutorului dat numai de Salvare şi intervenţiei ei rapide, 80-90% sunt salvaţi, pe când în ceea ce priveşte accidentele care au nevoie de intervenţii chirurgicale imediate, la cap, la torace, abdomen sau membre, mortalitatea este de aproape 70-80% neexistând după-amiaza şi noaptea un spital disponibil în activitate continuă.

Spitalul acesta nu e făcut în spirit de a concura pe celelalte, din contră le completează şi se pune la dispoziţia tuturor chirurgilor şi bolnavilor pentru un ajutor eficace şi urgent".

 

Graţie spiritului de organizare al doctorului Nicolae Minovici, spitalul a fost utilat cu cea mai modernă aparatură de pe atunci şi aceasta tot graţie mijloacelor sale miraculoase, căci, deşi la cererea lui, Primăria şi Asigurările sociale s-au înscris cu subvenţii de câte un milion iar Poşta cu cinci sute de mii de lei, numai Ministerul Sănătăţii şi-a depus cotizaţia. Mai mult încă, Primăria a refuzat să ofere gratuit apa şi lumina.

Spitalul de urgenţă care era administrat de Societatea de salvare funcţiona începând de la ora 14 până dimineaţa la ora 6, dar aceasta nu însemna că dacă era adus un accidentat grav, nu era primit şi în afara acestor ore.

Direcţia tehnică a Spitalului de urgenţă a fost încredinţată chirurgului profesor dr. Iacobovici, ajutat de şapte medici chirurgi, şapte interni studenţi în medicină sau chiar medici care nu-şi terminaseră internatul, surori de caritate şi personal sanitar auxiliar.

Întregul personal medical lucra gratuit şi era la dispoziţie la orice oră din noapte ar fi fost solicitat. De asemenea, spitalul de urgenţă era pus şi la dispoziţia facultăţii de medicină pentru studenţii ce doreau să-şi completeze cunoştinţele medicale de chirurgie.

Spitalul de urgenţă, pus în serviciul celor mulţi, a funcţionat, în conformitate cu deviza adoptată de Societatea de salvare, inspirată de doctorul Nicolae Minovici:

"Totdeauna şi tuturora gata pentru ajutor".